Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Lord of the Rings Online ΔωρεάνΜια σκιά έχει πέσει σε όλη τη Μέση-γη. Αναφορές από τη Δύση προειδοποιούν για μια ορδή που συγκεντρώνεται. Καθώς οι άνθρωποι της Μέσης Γης προετοιμάζονται  για τη μάχη, ένας στρατός του σκότους στέκεται έτοιμος να εισβάλει .... 

Πριν από μερικούς μήνες, ανακοινώθηκε ότι το MMO της Turbine Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών Online θα κάνει επανέναρξη ως free-to-play. Ήταν έκπληξη. Δεδομένης της επιτυχίας του νέου μοντέλου που  εφαρμόστηκε από την ίδια εταιρία για το  Dungeons and Dragons Online (και έφερε αύξηση εσόδων κατά 500%), ήταν ίσως μόνο θέμα χρόνου μέχρι την στιγμή που και άλλα μεγάλα  MMO games ακολουθήσουν αυτή την γραμμή.

Είναι δίκαιο να πούμε, ωστόσο, ότι η είδηση έγινε δεκτή με ανάμικτα συναισθήματα στο πλαίσιο της πολύ πιστής κοινότητας του παιχνιδιού, η κοινότητα LOTRO υπερηφανευόταν πάντα για τον εξυπηρετικό, φιλικό και πολιτισμένο χαρακτήρα της. Η ανακοίνωση, στη συνέχεια, ότι το παιχνίδι θα μπορεί  να διατίθενται δωρεάν σε όποιον ήθελε  να το κατεβάσει δεν είχε τόσο μεγάλο αντίκτυπο  στους παίκτες , όμως αφήνει  τους ίδιους τους συντελεστές  του παιχνιδιού με διαιρεμένα συναισθήματα.

Η νέα σύνθεση για την εκ νέου εφαρμογή του παιχνιδιού έχει χωριστεί σε τρεις ζώνες, VIPs (υφιστάμενους συνδρομητές), Ελεύθερους παίκτες και Premium παίκτες. Μόλις κάνετε την πρώτη αγορά το από το Turbine Store, ο  δωρεάν παίκτης  μετατρέπεται  αυτόματα σε κατάσταση Premium Player. Δείτε και τα οφέλη, τα οποία διαφέρουν κατά πολύ μεταξύ των τριών μοντέλων και - για όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το πώς οι αλλαγές θα επηρεάσουν  το gameplay η Codemasters παρέχει ένα διάγραμμα που περιγράφει τις διαφορές μαζί με ένα εξαντλητικό FAQ.


Για να κατεβάσετε το Lord of the Rings Online πρέπει να πάτε στο επίσημο site, όπου πλέον υπάρχει και ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα, μέσα από το οποίο προμηθεύεστε νέα expansions, in-game αντικείμενα και άλλα πολλά. Η είδηση βρήκε πολλούς fans του παιχνιδιού ικανοποιημένους, αφού τώρα πια, τα MMORPG για τα οποία πληρώνατε συνδρομή, διατίθενται δωρεάν. Το Lord of the Rings Online υποστηρίζει το DirectX 11 και τα πρώτα δείγματα στον τομέα των γραφικών ήταν άκρως ικανοποιητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: