Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Direct X


Τι είνα;
Το DirectX βοηθά τον υπολογιστή σας να βελτιώσει τις επιδόσεις απαιτητικών προγραμμάτων πολυμέσων όπως είναι τα παιχνίδια και οι ταινίες. Το DirectX είναι μια τεχνολογία που βοηθά στη δημιουργία των ειδικών οπτικών και ηχητικών εφέ που συνοδεύουν τα παιχνίδια.
Ποια είναι τα διαφορετικά μέρη του DirectX;

 Το   Direct3D. Αυτό επιτρέπει την εμφάνιση των κινούμενων γραφικών τριών διαστάσεων στην οθόνη του υπολογιστή σας. Το Direct3D έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει μια ισχυρή σύνδεση ανάμεσα στην κάρτα γραφικών του υπολογιστή σας και στα προγράμματα λογισμικού που μπορούν να αποδίδουν αντικείμενα τριών διαστάσεων (3D). Όσο ταχύτερα επεξεργάζεται ο υπολογιστής σας τα κινούμενα γραφικά τριών διαστάσεων, τόσο πιο ρεαλιστικά θα φαίνονται τα αντικείμενα 3D, ο φωτισμός και η κίνηση στην οθόνη σας.


 Το   DirectDraw. Αυτό βοηθά στη δημιουργία οπτικών εφέ δύο διαστάσεων (2D). Η κάρτα γραφικών του υπολογιστή σας καθώς και πολλά προγράμματα λογισμικού χρησιμοποιούν το DirectDraw για τη μεταξύ τους επικοινωνία πριν την αποστολή της ολοκληρωμένης οπτικής εικόνας στην οθόνη. Τα παιχνίδια υπολογιστή, τα πακέτα γραφικών 2D και οι δυνατότητες συστήματος των Windows, χρησιμοποιούν όλα το DirectDraw.

 Το   DirectSound. Αυτό ενισχύει την απόδοση των ηχητικών εφέ στον υπολογιστή σας και επιτρέπει τη δημιουργία διακριτικών εφέ στη μίξη και στην αναπαραγωγή του ήχου. Παρέχει μια σύνδεση μεταξύ των προγραμμάτων λογισμικού και του υλικού στον υπολογιστή σας. Το DirectSound παρέχει στα προγράμματα λογισμικού πολυμέσων, όπως τα παιχνίδια και οι ταινίες, επιτάχυνση υλικού, δυνατότητες μίξης και πρόσβαση στην κάρτα ήχου.
Χρειάζομαι το DirectX;
Ναι. Το DirectX σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε λογισμικό πολυμέσων με σύνθετους ήχους ή κινούμενες εικόνες. Το DirectX περιλαμβάνεται  στα Windows 7 και στα περισσότερα παιχνίδια.
Ποια έκδοση του DirectX διαθέτω;
Κατ' ελάχιστον, με  τα Windows 7, διαθέτετε το DirectX 10 με τα xp  και με τα VISTA το 9,0c .
Για να ελέγξετε ποια έκδοση του DirectX διαθέτετε
    Ανοίξτε το Εργαλείο διάγνωσης DirectX κάνοντας κλικ στο κουμπί ΈναρξηΕικόνα του κουμπιού "Έναρξη", έπειτα πληκτρολογήστε dxdiag στο πλαίσιο Αναζήτηση και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο ENTER.


    Κάντε κλικ στην καρτέλα Σύστημα και, στη συνέχεια, στην επιλογή Πληροφορίες συστήματος, δείτε τον αριθμό έκδοσης.
*Για να εγκαταστήσετε την τελευταία έκδοση του direct x πρέπει να την υποστηρίζει η κάρτα γραφικών σας.
Για να κάνετε update την έκδοση direct x που διαθέτετε κατεβάστε το web updater του direct x  

Δεν υπάρχουν σχόλια: