Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Αλλαγή του μεγέθους της εικονικής μνήμης


Αν λαμβάνετε προειδοποιήσεις ότι η εικονική μνήμη σας εξαντλείται, θα χρειαστεί να αυξήσετε το ελάχιστο μέγεθος του αρχείου σελιδοποίησης. Τα Windows ορίζουν το αρχικό ελάχιστο μέγεθος του αρχείου σελιδοποίησης ίσο με τη μνήμη τυχαίας προσπέλασης (RAM) που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας συν 300 megabyte (MB) και το μέγιστο μέγεθος σε 3 φορές την ποσότητα της εγκατεστημένης RAM στον υπολογιστή σας. Αν εμφανιστούν προειδοποιήσεις σε αυτά τα προτεινόμενα επίπεδα, τότε αυξήστε το ελάχιστο και το μέγιστο μέγεθος.

  1. Ανοίξτε την επιλογή "Σύστημα" κάνοντας κλικ στο κουμπί ΈναρξηΕικόνα του κουμπιού "Έναρξη", έπειτα κάντε κλικ στο στοιχείο Πίνακας Ελέγχου, επιλέξτε Σύστημα και συντήρηση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Σύστημα.
  2. Στο αριστερό τμήμα παραθύρου, κάντε κλικ στην εντολή Σύνθετες ρυθμίσεις συστήματος. Απαιτούνται δικαιώματα διαχειριστή Αν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή παρέχετε την επιβεβαίωση.
  3. Στην καρτέλα Για προχωρημένους και στην περιοχή Επιδόσεις, κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις.
  4. Κάντε κλικ στην καρτέλα Για προχωρημένους και, στη συνέχεια, στην περιοχή Εικονική μνήμη, κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή.
  5. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Αυτόματη διαχείριση μεγέθους αρχείου σελιδοποίησης για όλες τις μονάδες δίσκου.
  6. Στην περιοχή Μονάδα δίσκου [Ετικέτα τόμου], κάντε κλικ στη μονάδα δίσκου που περιέχει το αρχείο σελιδοποίησης το οποίο θέλετε να αλλάξετε.
  7. Επιλέξτε Προσαρμοσμένο μέγεθος, πληκτρολογήστε ένα νέο μέγεθος σε megabyte στο πλαίσιο Αρχικό μέγεθος (MB) ή Μέγιστο μέγεθος (MB), επιλέξτε Ορισμός και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.


Η αύξηση στο μέγεθος συνήθως δεν απαιτεί επανεκκίνηση αλλά αν μειώσετε το μέγεθος, θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να εφαρμοστούν οι αλλαγές. Προτείνουμε να μην απενεργοποιήσετε ή διαγράψετε το αρχείο σελιδοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: