Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Τι είναι εικονική μνήμη


Αν στον υπολογιστή σας δεν επαρκεί η μνήμη τυχαίας προσπέλασης (RAM) για την εκτέλεση ενός προγράμματος ή μιας εφαρμογής, τα Windows χρησιμοποιούν εικονική μνήμη για να καλύψουν το κενό αυτό.
Η εικονική μνήμη συνδυάζει τη RAM του υπολογιστή σας με προσωρινό χώρο στον σκληρό δίσκο σας. Όταν η RAM είναι χαμηλή, η εικονική μνήμη μετακινεί δεδομένα από τη RAM σε έναν χώρο που ονομάζεται αρχείο σελιδοποίησης. Η μετακίνηση δεδομένων από και προς το αρχείο σελιδοποίησης ελευθερώνει τη RAM ώστε να ολοκληρώσει το έργο της.
Όση περισσότερη RAM διαθέτει ο υπολογιστής σας, τόσο ταχύτερα θα εκτελούνται γενικά τα προγράμματά σας. Αν η έλλειψη RAM επιβραδύνει τον υπολογιστή σας, μπορεί να σκεφτείτε να αυξήσετε την εικονική μνήμη για να αντισταθμίσετε την έλλειψη. Ωστόσο, ο υπολογιστής σας μπορεί να διαβάζει δεδομένα από τη RAM πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με έναν σκληρό δίσκο, επομένως η προσθήκη RAM είναι καλύτερη λύση.

Εικονική μνήμη και μηνύματα σφαλμάτων

Αν λαμβάνετε μηνύματα σφαλμάτων που σας προειδοποιούν για χαμηλή εικονική μνήμη, θα πρέπει είτε να προσθέσετε περισσότερη RAM, είτε να αυξήσετε το μέγεθος του αρχείου σελιδοποίησης ώστε να μπορείτε να εκτελείτε τα προγράμματα στον υπολογιστή σας. Τα Windows συνήθως διαχειρίζονται το μέγεθος αυτόματα, αλλά μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος της εικονικής μνήμης με μη αυτόματο τρόπο αν το προεπιλεγμένο μέγεθος δεν καλύπτει τις ανάγκες σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: