Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Antifreeze


Το πρόβλημα

Όλοι όσοι χρησιμοποιούν  ηλεκτρονικό υπολογιστή σε τακτική βάση έχουν βιώσει την εμπειρία από καιρό σε καιρό.



 Τρέχετε κάποιες πολύ εντατικές εργασίες, τρέχετε  πολλά προγράμματα ταυτόχρονα και ξαφνικά διαπιστώνετε ότι ο υπολογιστής σας δεν ανταποκρίνεται σε εσάς πια. Για κάποιο λόγο ο υπολογιστής είναι τόσο απασχολημένος ώστε να μην ανταποκρίνονται στις δράσεις σας πια. Όσα  κλικ και να κάνετε και να πατήσετε κάποιο πλήκτρο ο χειρισμός  σας  εμφανίζετε πολύ αργότερα ή δεν εφαρμόζεται καθόλου, δεν σας δίνετε  η ευκαιρία να χειριστείτε   το σύστημα. Το σύστημά σας είναι “κρεμασμένο”.

Μερικές φορές μπορεί να βοηθήσει να περιμένει κανείς  έως ότου η “θύελλα” να  τελειώσει. Αλλά αν μετά από μερικά λεπτά είστε ακόμα στο περίμενε, και είστε ένας έμπειρος χρήστης είναι πιθανό να πατήστε το συνδυασμό πλήκτρων ALT + CTRL + DELETE το οποίο σας επιτρέπει να ανοίξετε  τον  Task manager των windows  για να δείτε ποια προγράμματα εξαντλoύν το CPU και τους πόρους του συστήματος σας . Σε αυτό το σημείο μπορεί να είστε  σε θέση να ανακτήσετε  το σύστημα και να  πάρετε πάλι τον έλενχο του δηλώνοντας  τον τερματισμό των παράνομων διαδικασιών. Εάν αυτό λειτουργήσει, τότε όλα καλά. Αλλά πολύ συχνά το σύστημα είναι τόσο απασχολημένο που  ακόμη και ο task manager δεν θα σας βοηθήσει. O επεξεργαστής δεν  είναι σε θέση να χειριστεί τα κλικ σας ή την πίεση πλήκτρων. Τότε είναι πολύ πιθανό να  εγκαταλείψετε την προσπάθεια  και να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς του υπολογιστή σας για μια επανεκκίνηση.

Εδώ είναι όπου το  AntiFreeze προσφέρει μια λύση. Το  AntiFreeze είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα με πολύ μικρό ίχνος, το οποίο κάθεται στο δίσκο σας, και περιμένει για να πατήσετε τα πλήκτρα πρόσβασης του σε  συνδυασμό (ALT + CTRL + WIN + HOME από προεπιλογή). Θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, δεδομένου ότι είναι μια εναλλακτική λύση για το κουμπί reset.

Μόλις πατήσετε τα πλήκτρα άμεσης πρόσβασης  σε συνδυασμό το  AntiFreeze  θα αναστείλει τα περισσότερα από τα προγράμματα που εκτελούνται, ώστε να σταματήσει το hogging του συστήματος  και των πόρων σας. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει ένας ειδικός τύπος Task manager, που μοιάζει πολύ με το πρότυπο Task manager  των Windows εκτός από το ότι είναι σχεδιασμένος  για συγκεκριμένη εργασία που του επιτρέπει να βάλει  το σύστημα σε μια  διαδραστική κατάσταση και πάλι. Εάν ένα πρόγραμμα έχει καταναλώσει πολύ χρόνο στην ΚΜΕ είναι μια ένδειξη ότι μπορεί να είναι υπεύθυνο  για το κλείδωμα του συστήματός σας. Μπορείτε να τερματίσετε  το παραβατικό  πρόγραμμα κάνοντας κλικ στο κουμπί "End Process".





Δεν υπάρχουν σχόλια: