Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

The Sims MedievalΕκδότης: Electronic Arts
Ανάπτυξη: Η Studio Sims
Είδος: Simulation
Επίσης, διατίθεται σε:Macintosh

Ακριβώς όπως κάθε άλλο παιχνίδι Sims, το Sims Medieval σας σας δίνει τον έλεγχο των ατόμων κατά τη διάρκεια της καθημερινής τους ζωής. Έχουν βασικές ανάγκες που πρέπει να τηρούνται, αν και το Sims Medieval έχει συρρικνωθεί κατά δυο μόνο ανάγκες, την πείνα και την ενέργεια.

Ευτυχώς, αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε πλέον να βεβαιωθείτε ότι τα Sims σας είναι χαρούμενα με τη χρήση της τουαλέτας. Η ανόητη αίσθηση του χιούμορ στη δημιουργία χαρακτήρων και στην σπιτική διακόσμηση είναι όλα εδώ, αλλά κάπου εδώ οι ομοιότητες τελειώνουν.Στο Sims Medieval, δεν έχετε τη δυνατότητα να αναλάβετε τον έλεγχο του κάθε Sim στον κόσμο, το οποίο είναι μια μεγάλη αλλαγή από τους προηγούμενους τίτλους Sims. Μάλλον, έχετε μια σειρά από "Hero Sims" με πολύ συγκεκριμένες θέσεις εργασίας που μπορούν μόνο να ελεγχθούν όταν εμπλέκονται άμεσα στην ενεργό αναζήτηση. Ακόμα κι αν αυτό μπορεί να φαίνεται σαν περιορισμός, προσωπικά δεν μπορούσα πάντα να εστιάσω σε ένα Sim μόνο, οπότε δεν είχα πραγματικά την αίσθηση ότι περιορίζονται από το στοιχείο αυτό.Κάθε ήρωας Sim μπορεί γρήγορα να επιλέγεται με τη βοήθεια προκαθορισμένων παραμέτρων ή να δημιουργείται από το μηδέν στο δημιουργό χαρακτήρων. Εκτός από την εμφάνισή τους, οι ήρωες Sims έχουν κάποια ιδιέτερα γνωρίσματα και ένα μοιραίο λάθος, τα οποία έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο πώς συμπεριφέρονται στον κόσμο, και πόσο πόνος θα είναι για σας να τους ελέγξετε. Οι Sims που επηρεάζονται από Λαιμαργία είναι φαινομενικά πάντα πεινασμένοι, και πρέπει να τρώνε τουλάχιστον δύο φορές περισσότερο από όσο οι Sims χωρίς αυτό το ελάττωμα. Αν και αυτό προσθέτει σίγουρα στην πρόκληση, μπορεί να γίνει αρκετά κουραστικό. Τα άλλα ελαττώματα που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με το φαγητό ή τον ύπνο είναι πολύ πιο εύκολο να τα διαχειριστείτε.Τα χαρακτηριστικά και οι ελλείψεις δεν εισάγουν πάντοτε ένα νέο στρώμα πρόκλησης όμως. Μερικά από αυτά είναι πολύ αστεία και κάνουν το παιχνίδι διασκεδαστικό με απροσδόκητους τρόπους. Το κακό Sims θα σταματήσει και θα γελάσει σαν μανιακό σε τυχαίες χρονικές στιγμές, το ασυγκράτητο Sims “αερίσει” και θα γελάσει αφού το κάνει αυτό, και το Sim με αδύναμο στομάχι θα κάνει εμετό.

Ένα από τα πιο cool νέα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που κάνει πραγματικά το Sims Medieval να ξεχωρίζει από τους προκατόχους του, είναι η χρήση των αναζητήσεων και των φιλοδοξιών. Οι φιλοδοξίες είναι ευρείς για την κυριαρχία και κυμαίνονται από την απλή δημιουργία του δικού σας βασιλείου έως την κατάληψη της εξουσίας σε όλα τα γειτονικά εδάφη. Μπορείτε να ικανοποιήσετε τις φιλοδοξίες συμπληρώνοντας μια σειρά ειδικών, μικρότερων αναζητήσεων. Μπορείτε να ξεχωρίσετε και επιλέξετε ποιες αναζητήσεις θα αναλάβετε, πώς θα τις προσεγγίσετε, και ποία Hero Sims θα συμμετάσχουν. Μου άρεσε πολύ αυτό το set-up που μου έδωσε μια ικανοποιητική ποσότητα κατεύθυνσης, ενώ παρέχει ακόμα πολλές επιλογές για να κάνω. Οι αναζητήσεις επέτρεψαν επίσης ένα κομμάτι ιστορίας να δημιουργηθεί, το οποίο βοήθησε καθοριστικά τους χαρακτήρες μου πέρα από τα χαρακτηριστικά και τα λάθη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: