Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Προστατέψτε τα αρχεία σας από πιθανή διαγραφή

Εάν έχετε σημαντικά αρχεία και θέλετε να τα προστατέψετε, τότε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να τα εμποδίσετε από το να διαγραφούν. Αυτό μπορεί να γίνει θέτοντας τα απαραίτητα δικαιώματα στον φάκελο που τα περιέχει και με την προϋπόθεση ότι ο σκληρός δίσκος είναι διαμορφωμένος με το σύστημα αρχείων NTFS. 
Το σύστημα αρχείων NTFS έχει σαν προεπιλογή, ότι οι χρήστες με πλήρη δικαιώματα μπορούν να σβήσουν οποιοδήποτε αρχείο σε οποιονδήποτε φάκελο, ανεξάρτητα από τα δικαιώματα που παρέχει το συγκεκριμένο αρχείο. Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, θα πρέπει να αφαιρέσουμε μερικά δικαιώματα από τον φάκελο όπου έχουμε τα σημαντικά μας αρχεία και δεν θέλουμε να διαγραφούν. Με αυτό τον τρόπο, οποιοδήποτε αρχείο τοποθετούμε σε αυτό το φάκελο, θα προστατεύεται από πιθανή διαγραφή.


ΒΗΜΑ 1
Δημιουργήστε ένα φάκελο στο root του NTFS σκληρού δίσκου σας δίσκου. Εάν ο φάκελο υπάρχει ήδη και θέλετε να τον προστατέψετε, τότε προτείνεται αυτός ο φάκελος να μεταφερθεί στο Root. (π.χ. Αν ο δίσκος έχει την ονομασία C, τότε ο φάκελος θα πρέπει να βρίσκεται στο C:\Φάκελος)

ΒΗΜΑ 2
Κάντε δεξί κλικ στον φάκελο και επιλέξτε ιδιότητες. Στο παράθυρο των ιδιοτήτων, επιλέξτε την καρτέλα "Ασφάλεια" και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί "Για προχωρημένους" όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί.

ΒΗΜΑ 3
Στην πρώτη καρτέλα "Δικαιώματα" κάντε κλικ στο κουμπί "Αλλαγή δικαιωμάτων..."
ΒΗΜΑ 4
Στο νέο παράθυρο, επιλέξτε τον διαχειριστή του υπολογιστή και κάντε κλικ στο κουμπί "Επεξεργασία..."

ΒΗΜΑ 5
Στο πεδίο δικαιώματα, τσεκάρετε στη στήλη "Άρνηση" τις επιλογές "Διαγραφή υποφακέλων και αρχείων" και "Διαγραφή"και πατήστε ΟΚ σε όλα τα ανοικτά παράθυρα.
ΒΗΜΑ 6
Τώρα, εάν ο φάκελο είναι κενός, τότε θα μπορεί να διαγραφεί. Εάν όμως βάλετε έστω και ένα αρχείο μέσα, δεν θα είναι δυνατή η διαγραφή του.
ΠΗΓΗ : pcsteps.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: