Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΥΗ WINDOWS XP

Τα windows άρχισαν να κρασάρουν ξαφνικά;
Δεν μπορούμε να κάνουμε log in στα windows;
Στην Περίπτωση που το hardware του υπολογιστή μας είναι σωστό και δεν παρουσιάζει προβλήματα ήρθε η ώρα να επισκευάσουμε τα windows μας.

Για να το κάνουμε αυτό θα χρειαστούμε το δισκάκι ανάκτησης το οποίο ήρθε με τον υπολογιστή μας.
Η διαδικασία επισκευής των windows είναι σχετικά σύντομη και δεν επιρεάζει τα προγράμματα μας ή ότι άλλο έχουμε εγκαταστήσει(αρκεί βέβαια να μην επεμβαίνει στις βασικές ρυθμίσεις των windows).

 Χρειάζεται η έκδοση των εγκατεστημένων Windows XP να είναι ίδια με το CD που θα χρησημοποιήσουμε, πχ δεν μπορούμε να κάνουμε Repair σε εγκατάσταση Windows XP Home edition με CD εγκατάστασης Windows XP Professional.

1 Πηγαίνουμε στα bios του υπολογιστή  πατώντας DELETE (σε μερικά PC μπαίνεις με F2 ή με F10)και στο Boot Priority (ή Boot Order)βάζουμε να γίνεται boot από το cd/dvd και πατάμε F10 για να σώσουμε την ρύθμιση μας στα bios.

2 Βάζουμε το CD των Windows XP στο CD-ROM μας και κάνουμε restart το PC.

3 Όταν στην οθόνη σας γράψει Press any key to boot from CD πατήστε οποιοδήποτε κουμπί.
4 Αν όλα πάνε καλά σε αυτό το σημείο θα δείτε την οθόνη του Setup των Windows.

5 Προσέξτε όταν στο κάτω μέρος της οθόνης σας εμφανιστεί το Press F6 if you need to install a third party SCSI or RAID drive… . Αν η έκδοση των Windows XP που έχετε είναι SP 1 και πάνω ή ο σκληρός σας δεν είναι SATA δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα σε αυτό το σημείο. Αλλιώς ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε SATA drives πατώντας F6 και βάζοντας την αντίστοιχη δισκέτα που το περιεχόμενο της το βρίσκετε στο CD της μητρικής ή στο site της.
 6 Αφού φορτωθούνε όλα τα αρχεία θα δείτε αυτήν την εικόνα. Εδώ δεν πατάμε R, αλλά Enter:

 7 Πατήστε F8
 8 Επιλέγουμε την εγκατάσταση των windows που θέλουμε να επιδιορθώσουμε και πατάμε R

9  Αν δεν υπάρχει η επιλογή Repair the selected installation, δεν προχωράμε σε εγκατάσταση, γιατί πιθανότατα θα χάσουμε όλα τα προσωπικά μας αρχεία, αφού θα γίνει Format.

10  Αφού ολοκληρωθούν τα προηγούμενα βήματα το pc μας θα κάνει restart και θα μπεί κανονικά στα windows τα οποία θα έχουν επιδιωρθωθεί αλλά πιθανών να χρειαστεί να κάνουν κάποιες ενημερώσεις ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: