Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

NO POWER NO FEAR

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένας υπολογιστής δεν θα ανοίξει, μια πλήρης απώλεια ρεύματος είναι σπάνια το στη χειρότερη περίπτωση σενάριο.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ο υπολογιστής σας δεν θα τροφοδοτηθεί έτσι είναι πολύ σημαντικό να βαδίσετε μέσω μιας πλήρους διαδικασίας ανίχνευσης μηχανικών βλαβών όπως αυτήν που περιγράφω παρακάτω.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται:Από 10 λεπτά εώς μερικές ώρες ανάλογα με την επιδεξιότητα μας και το ανάλογο πρόβλημα.

Πριν αρχίζει μια μερικές φορές χρονοβόρα διαδικασία ανίχνευσης μηχανικών βλαβών, σιγουρευτείτε ότι έχετε ανοίξει τον κάθε διακόπτη ρεύματος και κουμπί ρεύματος στον υπολογιστή σας:

1α Εάν το κουμπί ρεύματος ανάβει
2α Εάν το τροφοδοτικό είναι φωτιζόμενο εάν ανάβει.
3α Εάν έχετε UPS ή πολύμπριζο ασφαλείας αν έχει ρεύμα.

2 Ελέγξτε ότι ο διακόπτης τάσης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος τίθεται σωστά. Εάν η τάση εισαγωγής για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος δεν ταιριάζει με τη σωστή ρύθμιση για τη χώρα σας, ο υπολογιστής σας μπορεί να μην τροφοδοτηθεί καθόλου.

(Πολλές φορές επάνω στο τροφοδοτικό υπάρχει ένας κόκκινος μικρός διακόπτης αυτός είναι που ελέγχει την τάση)

3 Έλεγχος για τις αποσυνδεμένες συνδέσεις καλωδίων ρεύματος υπολογιστών. Ένα χαλαρό ή αποσυνδεμένο καλώδιο ρεύματος είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους ένας υπολογιστής δεν ανοίγει.

4 Εκτελέστε μια «δοκιμή λαμπτήρων» για να ελέγξετε το ρεύμα που παρέχεται από τον τοίχο. Ο υπολογιστής σας δεν πρόκειται να ανοίξει εάν δεν παίρνει το ρεύμα που πρέπει από την πρίζα.

Σημείωση: Εάν έχετε ένα πολύμετρο ή μια άλλη ηλεκτρική συσκευή δοκιμής είστε ευπρόσδεκτοι να χρησιμοποιήσετε αυτή για να εξετάσετε την έξοδο τοίχων σας (πρίζα,πολύμπριζο,UPS ). Η δοκιμή λαμπτήρων είναι χρήσιμη εάν δεν έχετε μια ηλεκτρική συσκευή δοκιμής.

5 Εξετάστε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματός σας. Σε αυτό το σημείο στην ανίχνευση μηχανικών βλαβών σας, είναι πολύ πιθανό ότι μονάδα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στον υπολογιστή σας (τροφοδοτικό) δεν εργάζεται πλέον και πρέπει να αντικατασταθεί. Πρέπει εντούτοις να το εξετάσετε για να είστε ακριβώς βέβαιοι.

Αντικαταστήστε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματός σας (τροφοδοτικό) εάν αποτυγχάνει τη δοκιμή σας.

6 Εάν το pc σας παίρνει ρεύμα ελέγξτε το κουμπί ΟΝ στο εμπρόσθιο μέρος του pc,δεν συμβαίνει συχνά αλλά πολλές φορές λόγο κακής χρήσης τα κουμπάκια αυτά χαλάνε.

7 Εάν με όλα τα παραπάνω βήματα το pc δεν παίρνει ρεύμα ή σε πολλές περιπτώσεις παίρνει ρεύμα ( ανεμιστήρες γυρνάνε φωτάκια ανάβουν κ.λ.π) τότε περιοριζόμαστε σε δυο περιπτώσεις Α κάρτα γραφικών ή β μητρική.

7α Στην περίπτωση της κάρτας γραφικών τα πράγματα είναι λίγο ευκολότερα Α την αλλάζουμε ή Β αν είναι PCI express και η μητρική μας έχει onboard graphics χρησιμοποιούμε αυτή.

7β Αν τώρα πέσαμε σε αυτή την περίπτωση το πιο πιθανό είναι η αλλαγή της μητρικής και σίγουρα θέλουμε service.

Δεν υπάρχουν σχόλια: