Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

NO BOOT NO FEAR

Προσπαθούμε να ανοίξουμε τον υπολογιστή μας και αφού δούμε την ωραία splash screen της μητρικής μας βλέπουμε ένα περίεργο μύνημα Boot record not found ή παρεμφερές.
Τι κάνουμε;
Φυσικά μας πιάνει ο πανικός και αρχίζουμε να ουρλιάζουμε τρέχοντας γύρω-γύρω "Πάνε τα αρχεία μου" ή "Ποιος κάνει πάλι φορματ;"!!!


Υπάρχει βέβαια και η άλλη λύση μια και πιθανότατα να έχει χαλάσει το Master Boot Record του υπολογιστή μας.

Σίγουρα όλο και κάπου θα έχουμε ένα cd εκγατάστασης των windows.
Κάνουμε τις γνωστές ρυθμίσεις στα bios του pc για να γίνεται boot από το cd/dvd βάζουμε to δισκάκι μας μέσα και κάνουμε restart.Αν ανοίγοντας το PC μας ρωτήσει αν θέλουμε να ξεκινήσουμε από το CD, απαντάμε γρήγορα (συνήθως "press any key to boot from cd..." όπου πατάμε οποιοδήποτε πλήκτρο)
 Μετά από λίγη ώρα θα δούμε το μήνυμα press the R key to start the Recovery Console, κάτι το οποίο είναι θεμιτό, οπότε πατάμε R. Κατόπιν θα μας κάνει ερωτήσεις σχετικά με το πού είναι εγκατεστημένα τα windows όπου υπάρχει συνήθως μόνο μία επιλογή: "1" και απαντάμε αναλόγως.
Στην συνέχεια, γράφουμε των κωδικό του Administrator αν μας ζητηθεί, και στην επόμενη οθόνη γράφουμε:


A:~/fixmbr

Τέλος επανεκκινούμε τον υπολογιστή και αφαιρούμε το cd-rom εγκατάστασης που είχαμε τοποθετήσει προηγουμένως. Αν εκτελέσαμε τον οδηγό κατά γράμμα, και δεν υπάρχει κάποιο επιπλέον hardware πρόβλημα (χαλασμένος σκληρός δίσκος), το λειτουργικό μας θα bootάρει επιτυχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: