Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ

Είχατε δεν είχατε την κάνατε την πατάτα.
Κατα λάθος(πάντα)σβήσατε τα πολλύτιμα αρχεία σας,μην φοβάστε όμως το αρχεία σας δεν έχουνε χαθεί ακόμα και υπάρχει τρόπος να τα σώσετε.

Γιατί όταν σβήνετε ένα αρχείο από τον σκληρό σας, ουσιαστικά αυτό που κάνει το file system είναι να ορίζει την περιοχή που ήτανε το αρχείο, σαν άδεια.
Αλλά πριν ξαναδωθεί για επανεγραφή on top το αρχείο-α μας υπάρχει εκεί,εμείς δεν το βλέπουμε.

1 Μην πανικοβάλεστε.

2 Κατεβάστε το RECUVA 
το οποίο είναι ένα πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων.

3 Κάντε το RECUVA install.

4 Τρέξτε το RECUVA και μόλις εμφανιστεί το παράθυρο RECUVA WIZARD πατήστε next.
5 Στο επόμενο παράθυρο με τίτλο File type επιλέξτε τον τύπο του αρχείου που θέλετε να ανακτήσετε και πατήστε next. (αν δεν ανήκει σε καμία ομάδα αρχείων ή θέλετε να ανακτήσετε ολόκληρο τον δίσκο επιλέξτε other)
6 Για να μειώσετε τον χρόνο αναζήτησης και τον πλήθος των αρχείων προς ανάκτηση επιλέξτε την τοποθεσία που βρισκόταν το αρχείο πριν το σβήσετε ή ολόκληρο το partition πχ D:\ στην περίπτωση που κάνατε κατά λάθος format και πατήστε next.
7 Στο επόμενο παράθυρο πατήστε απλά start. Αν δεν βρείτε το αρχείο σας ή έχετε κάνει format στον δίσκο την επόμενη φορά επιλέξτε το deep scan πριν πατήσετε start.
8 Όταν ολοκληρωθεί ή διαδικασία αναζήτησης, επιλέξτε το αρχείο-α που θέλετε να ανακτήσετε κάνοντας τικ το κουτάκι στα αριστερά και πατήστε recover.

9 Αφού πατήσετε recover επιλέξτε, που θέλετε να σώσετε το αρχείο (σε άλλο σκληρό ή partition ή φάκελο από το αρχικό καλύτερα) και όταν ολοκληρωθεί ή διαδικασία ανάκτησης θα βρείτε εκεί το αρχείο.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε λίγο.
ΛΗΨΗ RECUVA

Δεν υπάρχουν σχόλια: